Top 5: Duurste Nederlandse voetballers ooit

Het Nederlands voetbal heeft door de jaren heen al vele successen gekend. Bekende voetballers kwamen in actie op de Nederlandse velden, maar moesten op een bepaald moment de overstap maken naar de absolute top. Bekijk hieronder de vijf duurste Nederlandse voetballers aller tijden.

5. Ruud van Nistelrooij (30,5 miljoen)

Ruud van Nistelrooij maakte tussen 1998 en 2000 een grote indruk bij PSV. De geboren Brabander kwam gemakkelijk tot scoren en speelde zichzelf in de kijker van de wereldtop. Een blessure in 2000 leek echter roet in het eten te gooien. Desondanks besloot Alex Ferguson om de spits alsnog naar Manchester United te halen voor een bedrag van 30,5 miljoen euro. Zoals wij allemaal weten heeft de Engelse club daar geen spijt van gehad.

4. Memphis Depay (34 miljoen)

Memphis Depay wist zijn stempel te drukken op het WK 2014 in Brazilië. De aanvaller werd zelfs genomineerd voor grootste talent van het toernooi. Bondscoach Louis van Gaal was zo gecharmeerd van de PSV’er dat hij hem dezelfde zomer nog liet overkomen naar zijn nieuwe werkgever Manchester United. Er werd 34 miljoen euro betaald voor Depay. Uiteindelijk wist de doelpuntmaker niet door te breken bij United en speelt hij tegenwoordig voor Olympique Lyon.

3. Arjen Robben (37 miljoen)

Arjen Robben behoort tot de grootste voetballers die Nederland ooit heeft gehad. De Groninger maakte in 2007 de overstap van Chelsea naar Real Madrid. De Madrilenen betaalde destijds 36 miljoen euro voor de rappe buitenspeler. In 2008 won hij gelijk de landstitel met de Spaanse topclub.

2. Marc Overmars (40 miljoen)

Gedurende het EK 2000 werd bekend dat Marc Overmars zijn geliefde Arsenal zou gaan verlaten. De topclubs stonden in de rij voor de speler. Uiteindelijk maakte Overmars de overstap naar FC Barcelona, dat veertig miljoen euro betaalde voor de aanvaller. Lange tijd was Overmars hierdoor de duurste Nederlandse voetballer ooit.

1. Virgil van Dijk (84 miljoen)

Begin 2018 maakte Virgil van Dijk de overstap van Southampton naar Liverpool. De verdediger speelde in Nederland voor FC Groningen, waar hij een transfer verdiende naar Celtic. In Schotland viel de sterke laatste man op en na twee seizoenen transfereerde hij naar Southampton. In januari 2018 betaalde Liverpool 84 miljoen euro voor de verdediger. Hierdoor is Van Dijk de duurste Nederlandse voetballer aller tijden, maar ook de duurste verdediger in de wereld.