Bekende Nederlandse voetballers

Nederland kent een rijke historie als het gaat om voetbal. Op de Nederlandse velden zijn door de jaren heen vele grote sterren te bewonderen geweest en er komen nog altijd nieuwe namen bij. Bekijk hieronder enkele bekende voetballers die Nederland ooit heeft gehad:

Abe Lenstra

Abe Lenstra maakt in 1934 zijn debuut in het eerste elftal van SC Heerenveen, dit deed hij op 14-jarige leeftijd. Het duurde niet lang voordat het ongekende talent van de speler begon op te vallen. Deze legendarische voetballer won in Friesland negen keer de districtstitel en kwam in totaal negentien seizoenen uit voor de voetbalclub uit Heerenveen. Abe Lenstra liet lucratieve aanbiedingen uit Italië en Frankrijk links liggen en verkoos om in Nederland te blijven spelen.

Faas Wilkes

Faas Wilkes begon zijn carrière bij HION, maar moest na korte tijd al een verplichte overstap maken naar Xerxes. Dit legde de talentvolle voetballer geen windeieren. Toen Wilkes zeventien jaar oud was maakte hij al zijn debuut in het eerste van de club en vijf jaar later speelde de voetballer zijn eerste interland voor het Nederlands Elftal. Wilkes stond bekend als een sierlijke speler die graag een tegenstander passeerde en lange rushes maakte.

Johan Cruijff

Johan Cruijff is de beste voetballer die Nederland ooit heeft gekend. De speler ontving zelfs de prijs voor beste Europese voetballer van de Eeuw. Cruijff speelde in zijn rijke carrière onder meer voor FC Barcelona, Feyenoord en natuurlijk Ajax. In 1974 verloor Cruijff met Oranje de finale van het WK 1974.

Willem van Hanegem

Willem van Hanegem was niet alleen een harde voetballer, hij wist ook een belangrijke stempel te drukken op nagenoeg iedere wedstrijd. Van Hanegem behoort tot de lijst met de beste Nederlandse voetballers aller tijden. In 1972 ontving van de speler als eerste een gele kaart. Van Hanegem beleefde zijn grootste successen in het shirt van Feyenoord.